body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Kaikki Artikkelit

Käytetyn matkailuvaunun takuu, ennen 1.1.2022
Ostitko matkailuvaunun ennen 1.1.2022? Tämä artikkeli koskee sinua. Takuu on myyjän tarjoama usein maksullinen lisäturva matkailuvaunun virheiden varalle. Tätä ostajan kannattaakin harkita tarkkaan, sillä myyjällä on vastuu matkailuauton virheistä myös kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun nojalla.
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku, ennen 1.1.2022
Ostaja ei aina ole tyytyväinen tehtyyn matkailuautokauppaan. Tästä voi seurata se, että ostaja haluaa purkaa tehdyn kaupan. Kaupan purkuun ei kuitenkaan voi ryhtyä millä tahansa perusteella. Ostajan kannattaakin olla tietoinen matkailuautokaupan ongelmatilanteissa hänen sekä myyjän oikeuksista ja siitä, milloin kaupan purkuun voidaan ryhtyä.
Lue Lisää
Käytetyn matkailuauton takuu, ennen 1.1.2022
Ostitko matkailuauton ennen 1.1.2022? Tämä artikkeli koskee sinua. Takuu pääsääntöisesti maksaa ostajalle, koska kyse on myyjän tarjoamasta lisäturvasta. Tuoko siis takuu todellisuudessa jotain lisäturvaa ostajalle, jos myyjällä on vastuu matkailuautosta jo virhevastuunkin perusteella?
Lue Lisää
Käytetyn veneen takuu ennen 1.1.2022
Ostaja saattaa ajatella takuun olevan hintansa arvoinen, sillä virhehän saattaa myöhemmin yllättää. Ostaja ei kuitenkaan näin ajatellessaan ole välttämättä tietoinen, että myyjä on vastuussa veneen virheestä myös kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella. Onko takuun ottaminen siis turhaa, kun virhevastuukin on ostajan turvana?
Lue Lisää
Käytetyn matkailuvaunun takuu
Vaikka myyjä ei tarjoaisikaan ostajalle takuuta, ei ostaja jää virheen sattuessa kokonaan oman onnensa nojaan. Myyjä on tällöin vastuussa matkailuvaunun virheestä kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella.
Lue Lisää
Käytetyn matkailuauton takuu
Myyjällä ei ole velvollisuutta tarjota takuuta käytetylle matkailuautolle. Ostaja ei jää kuitenkaan tyhjän päälle tilanteissa, joissa virhe sattuu ja takuuta ei ole. Myyjä on vastuussa näissä tilanteissa virheestä kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella.
Lue Lisää
Korjaamon vastuu matkailuvaunun virheestä
Välillä korjaamot epäonnistuvat korjauksissaan. Korjaamon asiakkaan on näissä tilanteissa hyvä olla tietoinen, miten hänen kannattaa toimia virheen havaittuaan ja mikä on korjaamon vastuu epäonnistuneesta korjauksesta.
Lue Lisää
Matkailuvaunun ostaminen yksityishenkilöltä
Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin kauppoihin soveltuukin ostajaa suojaava kuluttajansuojalaki, kun taas kahden yksityishenkilön välisiin kauppoihin soveltuu kauppalaki. Onko siis kaupantekoon järkevää ryhtyä toisen yksityishenkilön kanssa?
Lue Lisää
Matkailuauton ostaminen yksityishenkilöltä
Matkailuauton ostaminen elinkeinonharjoittajalta on pääsääntöisesti turvallisempi vaihtoehto, sillä näissä kaupoissa ostajan suojana on kuluttajansuojalaki. Sitä vastoin yksityishenkilöiden kanssa tehtäviin kauppoihin soveltuu kauppalaki. Antaako kauppalaki ostajalle tarpeeksi suojaa, jotta kaupantekoon toisen yksityishenkilön kanssa uskaltaa ryhtyä?
Lue Lisää
Välittäjän vastuu matkailuauton kaupassa
Myyjäliikkeet tekevät myös välitystoimintaa, usein välitettävänä on yksityisen matkailuauto. Välittäjä on pääsääntöisesti vastuussa myös matkailuauton oikea-aikaisesta luovutuksesta, johon todellisella myyjällä on harvoin vaikutusvaltaa.
Lue Lisää
Matkailuvaunukaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuvaunun 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Ostajalla on oikeus purkaa kauppa myyjän viivästyksen tai matkailuvaunun virheen perusteella. Ensin on kuitenkin pyrittävä ratkaisemaan tilanne lievemmillä keinoilla.
Lue Lisää
Korjaamon vastuu matkailuauton korjausvirheestä
Välillä eteen tulee tilanteita, joissa korjaamo epäonnistuu korjauksessaan. Miten korjauspalvelun tilaajan tulisi näissä tilanteissa toimia ja mikä on korjaamon vastuu virheestä?
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuauton 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Ostaja voi purkaa matkailuautokaupan joko myyjän viivästyksen tai virheen perusteella. Kaupan purku on pääsääntöisesti viimesijainen keino kauppaan liittyvien ongelmien ratkaisuksi.
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa etä- tai kotimyyntikauppa. Kyseessä ovat tilanteet, joissa matkailuautokauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä ja jolloin ostajan on oikeus peruuttaa kauppa 14 vuorokauden kuluessa.
Lue Lisää
Välittäjän vastuu matkailuvaunun kaupassa
Myyjäliikkeet tarjoavat monesti myös välityspalveluita. Tässä artikkelissa tarkastellaan tilannetta, jossa yksityishenkilö käyttää myyjäliikettä välittäjänä myydäkseen matkailuvaununsa.
Lue Lisää

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä